Zlato odolává inflaci

Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže ke Dni matek

Společnost Česká mincovna zveřejňuje oficiální výsledky výtvarné soutěže ke Dni matek pro žáky základních škol, která byla vyhlášena dne 8. března 2011 v rámci projektu „ Česká mincovna našim dětem“. Soutěže se zúčastnilo na 78 škol z celé republiky. Děti měly na téma Den matek vytvořit kresebný návrh umístěný do kružnice o průměru 150mm. Z celkového počtu 524 obdržených návrhů vybrala odborná komise České mincovny složená ze zaměstnanců společnosti i externích odborníků pět nejzdařilejších prací, které naleznete v naší fotogalerii zde.

Výsledky soutěže:

1. Jakub Rusnáček, VII.A., ZŠ Vítkov
2. Markéta Adamcová, IX.B., ZŠ Vítkov
3. Eliška Pohořelá, 11 let, ZUŠ Plzeň
4. Eliška Rosenbergová, MŠ předškoláci, ZŠ a MŠ Šanov
5. Lucie Linková, ZŠ praktická a speciální, Lužiny

Vítězný návrh, jehož autorem je Jakub Rusnáček, VII.A, ZŠ Vítkov, bude předán profesionálnímu výtvarníkovi, který vytvoří sádrový model. Na jeho základě bude na jaře roku 2012 realizován nový medailonek ke Dni matek. K prvoražbě bude přizván vítěz soutěže, který jako odměnu obdrží od České mincovny stříbrný medailonek ke Dni matek z dílny Bc. Zuzany Hubené, DiS. a vstupenku pro celou třídu do expozice Lidé a peníze v České národní bance.

Účastníci soutěže na 2. – 5. místě obdrží rovněž stříbrný medailonek ke Dni matek z dílny Bc. Zuzany Hubené, Dis.